vrijdag 24 april 2015

You Are the Apple of My Eye / Na xie nian, wo men yi qi zhui de nu hai (2011)

Land: Taiwan
Regie: Giddens Ko
Cast: Ko Chen-tung, Michelle Chen, Owodog, Steven Hao, Tsai Chang-Hsien, Yen Sheng-yu, Wan Wan e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/04/you-are-apple-of-my-eye-na-xie-nian-wo.html

Ko-Teng (Ko Chen-tung) is een luie jonge die absoluut geen zin in school heeft. Hij heeft een hechte groep vrienden die allemaal een oogje hebben op het slimste meisje van de klas: Shen Chia-yi (Michelle Chen). Shen Chia-yi krijgt de taak om de Ko-Teng aan het studeren te krijgen en na verloop van tijd valt ook hij als een blok voor de onschuldige Shen Chia-yi. Het is wachten tot de twee officieel een relatie krijgen.

‘You Are the Apple of My Eye’ is een coming of age film c.q. high school romcom gebaseerd op een semi-autobiografische Taiwanese novelle geschreven door de regisseur van de film: Giddens Ko. Het bitterzoete verhaal wordt door de prima acterende cast goed vertaald van boekvorm naar rolprent. Vooral de charismatische Ko en Chen weten te overtuigen.

De film volgt een vast patroon bekend in het romantische komedie genre, maar weet te verrassen met een opvallend einde. De aanloop naar de climax is daarentegen een stuk voorspelbaarder. Is dat erg? Niet echt, want de film doet weinig fout. De uitstekende cinematografie en de vele Chinese popmuziek maken dat de film lekker wegkijkt.

‘You Are the Apple of My Eye’ is een meer dan goede film binnen het genre. Het enigszins voorspelbare plot en cliché personages horen nu eenmaal bij een high school romcom. De fijne muziek en prima camerawerk maken veel goed, maar waar de kijker de film vooral voor afstemt is de chemie tussen de twee hoofdpersonen.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten