vrijdag 1 mei 2015

Confession / Jo-Eun-Chin-Goo-Deul (2014)

Land: Zuid-Korea
Regie: Lee Do-yun
Cast: Ji Seong, Ju Ji-hun, Lee Kwang-soo e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/05/confession-jo-eun-chin-goo-deul-2014.html

Hyun-tae (Ji Seong), In-chul (Ju Ji-hun) en Min-soo (Lee Kwang-soo) zijn sinds jaar en dag elkaars beste vrienden. In-chul en Min-soo smeden samen met Hyun-tae’s moeder een plan om haar kleine casino in de fik te steken om samen de verzekeringsmaatschappij op te lichten. Het gaat echter gruwelijk mis en de jarenlange vriendschap komt op de tocht te staan.

‘Confession’ is een suspense thriller die een tikkeltje langzaam opgang komt. Na een interessant begin waarin de drie jongens als tieners een bond voor het leven ontwikkelen, zakt de film te veel in. Pas wanneer een half uur later hun geslepen plan mislukt begint de rolprent pas weer in spanning toe te nemen.

Echt heel spannend wordt het ook niet; daar is het verhaal iets te voorspelbaar voor. Wel kent de film bij vlagen interessante stukken waarbij het publiek de adem even in weet te houden. Het is jammer dat personages van de woekeraar en de verzekeringsambtenaar niet goed uitgewerkt zijn, dat zou het spanningsniveau aanzienlijk kunnen verhogen.

Toch is het Koreaanse ‘Confession’ niet alleen maar slecht. De veelal donkere scenes worden door de fraaie belichting prima in beeld gebracht. Ook de muziek, dat maar sporadisch te horen is, past precies bij de visuele stijl. Het verhaal is interessant, maar er had meer ingezeten. De rolprent an sich is goed te kijken, maar de Koreaanse concurrentie in dit genre is moordend.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten