maandag 13 april 2015

[EVENEMENT] CinemAsia on Tour: Eindhoven

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/04/evenement-cinemasia-on-tour-eindhoven_13.html


Na een succesvolle week in Amsterdam werd het basiskamp van het CinemAsia Film Festival tijdelijk verplaatst naar het zuiden van het land. Voor het tweede jaar op rij kon in het Eindhovense ‘Natlab door Plaza Futura’ een heel weekend lang kennis worden gemaakt met het neusje van de zalm op het gebied van de Aziatische film. Zestien topfilms uit het hoofdprogramma en de drie filmLAB producties zorgde voor een gevarieerd programma voor filmliefhebbers beneden de rivieren. 

De vrijdagavond stond helemaal in het teken van Taiwan. Het toerende festival werd geopend door een delegatie van de Taipei Representative Office in The Netherlands en vervolgens keken zij samen met het toegestroomde publiek naar het Taiwanese ‘Paradise in Service’.

Naast de prijswinnende openingsfilm waren onder andere de in Amsterdam zeer goed gewaardeerde ‘Dearest’, ‘A Hard Day’ en ‘Red Amnesia’ te zien. Ook de Japanse slotfilm ‘Chasuke’s Journey’ was van de partij. De twee grootste trekpleisters waren zondermeer de Japanse animatiefilm ‘When Marnie Was There’ en de winnaar van CinemAsia’s jury-prijs: ‘The Coffin in the Mountain’.

Ondanks de fraaie selectie rolprenten, wist het Eindhovense publiek moeilijk de weg naar de bioscoop te vinden. Het mooie weer speelde het festival enigszins parten. Jammer, want aan de kwaliteit van de films lag het zeer zeker niet. Uitzondering op de regel was de anime ‘When Marnie Was There’. Dit getekende drama trok ook in Eindhoven een volle zaal.

Met de screening van het experimentele en tevens briljante ‘Chasuke’s Journey’ eindigde de Eindhovense tour van het CinemAsia Film Festival. Voor de gene die zowel in Amsterdam als Eindhoven verstek hebben moeten laten gaan bestaat volgend weekend de laatste kans om nog een paar fraaie Aziatische films op het witte doek te bekijken. Op zaterdag 18 april landt het circus met een uitgedund programma in Den Haag en een dag later sluit Rotterdam de tour af. Gaat dat zien!

(Foto credit: Reinold Karthaus / CinemAsia)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten