vrijdag 31 maart 2017

Our Times / Wo de shao nu shi dai (2015)

Land: Taiwan
Regie: Frankie Chen
Cast: Vivian Sung, Darren Wang, Dino Lee, Dewi Chien, Joe Chen e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/03/our-times-wo-de-shao-nu-shi-dai-2015.html

Lin Cheng-hsin (Joe Chen) is niet tevreden met haar huidige job. Zelf is ze ervan overtuigd dat haar jongere ik ook niet blij zou zijn met het pad dat ze bewandeld heeft. Uit pure nostalgie zet een oud cassettebandje van haar idool Andy Lau op. Dit brengt haar in gedachten terug naar hij middelbare schooltijd. De dan zeventienjarige Cheng-hsin (Vivian Sung) vindt een kettingbrief in haar schooltafel en naïef als ze is volgt ze bevelen braaf op.  Een van de volgende ontvangers, Tai-yu (Darren Wang) de bad boy van de school, komt erachter dat het Cheng-hsin was die de brief aan hem stuurde. Vanaf dat moment zijn de twee aan elkaar verbonden, eerst als straf, later in een andere rol.

Op commercieel gebied is regisseuse Frankie Chen’s feature regiedebuut een ware klapper gebleken al ligt dat waarschijnlijk meer aan het sentiment dan aan de onbetwiste kwaliteit van de film. De film teert te veel op haar jaren 90 setting waarin mobieltjes en social media de schoolpleinen nog niet overspoelde en contact nog ouderwets via brieven en ongemakkelijke gesprekken ging.

Het zijn vooral de komische accenten die niet echt aanslaan. Ook het acteerwerk is lang niet altijd om over naar huis te schrijven. Deze combinatie lijkt de film te nekken, vooral omdat de film met ruim twee uur en een kwartier iets te langdradig aanvoelt. Het is het weliswaar voorspelbare maar zoete einde dat voor de romantici onder ons de film nog nipt weet te redden.

Het Taiwanese ‘Our Times’ is aardig op z’n best. Waar de humor niet altijd aanslaat, weet de film met haar drama elementen vooral in het laatste deel nog het een en ander goed te maken. Het enorme commerciële succes blijft echter wel in schril contrast staan met de kwaliteit van deze opvallend populaire rolprent.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten