vrijdag 7 april 2017

Our Sunhi / Uri Seonhee (2013)

Land: Zuid-Korea
Regie: Hong Sang-soo
Cast: Jung Yu-mi, Lee Sun-kyun, Kim Sang-joong, Jung Jae-young e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/04/our-sunhi-uri-sunhi-2013.html

Op zoek naar een referentie van haar professor, bezoekt de reeds afgestudeerde Sunhi (Jung Yu-mi) haar oude universiteit. Naast haar oude professor Choi (Kim Sang-joong) ontmoet ze ook haar senior Jae-hak (Jung Jae-young) en haar ex-vriend Moon-soo (Lee Sun-kyun). Bij alle drie heeft de mooie, maar eigenzinnige Sunhi een special plekje in hun hart.

Uiterst simpel, maar bijzonder fascinerend. Dit is een omschrijving dat je op het gros van het oeuvre van de Koreaanse grootmeester Hong Sang-soo kan plakken. Ook op zijn vijftiende feature ‘Our Sunhi’ misstaat deze uitspraak niet.

In een rolprent waar de actie ver te zoeken is, wordt vaak de nadruk gelegd op de onderlinge relatie van de personen en hun gesprekstof. In beide facetten slaagt de film met verve. De uitstekende regie en geweldig spelende cast zorgen voor een heerlijke onvervalste, authentieke weerspiegeling van de alledaagsheid der dingen.

De film is niet alleen geschikt voor fans van Hong’s simplistische stijl. De komische elementen en de speelse herhalingen maken dat de film voor een groter publiek makkelijker wegkijkt. Hoewel dit lang niet voor iedereen voldoende zal zijn, is de film charmant genoeg om nimmer te vervelen.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten