vrijdag 30 december 2016

League of Gods / Feng shen bang (2016)

Land: China / Hongkong
Regie: Koan Hui
Cast: Jet Li, Fan Bingbing, Huang Xiaoming, Tony Leung Ka Fai, Jacky Heung, Angela Yeung Wing, Wen Zhang, Feng Zu e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/12/league-of-gods-feng-shen-bang-2016.html


Koning Zhou (Tony Leung Ka Fai) regeert als een gruwelijke tiran over zijn land en vernietigt iedereen die zich tegen hem verzet. Alleen de magiër Jiang (Jet Li) en generaal Ji (Feng Zu) hebben de strijd niet opgegeven. De enige manier om de koning en zijn gevaarlijke concubine Daji (Fan Bingbing) te verslaan is door middel van het legendarisch ‘Sword of Light’. Het zwaard wordt echter zwaar bewaakt en de kansen om de wereld ontdoen van het kwaad verkleinen zich in een rap tempo.

De grandeur van deze Chinees/Honkongse productie en middeleeuws uitziende fantasy setting doen hevig denken aan ‘The Lord of the Rings’. Gigantische monsters, een magische Gandalf look-a-like en het alles opslurpende kwaad maakt de vergelijking compleet. Maar op geen enkel punt weet ‘League of Gods’ Peter Jackson’s klassieke trilogie ook maar enigszins in kwaliteit te benaderen. Waar alles op z’n plaatst lijkt te vallen in Tolkien’s werk, zo’n chaos is het in het Chinese verhaal. De film kent een belabberd en onbevredigend verhaal en weet geen seconden een emotionele connectie te bewerkstelligen.

De rolprent lijkt volledig in te zetten op een visueel spektakel. Ook hier gaat het echter vaker mis dan bij de NS met slecht weer. De enorme hoeveelheid aan CGI laat zien dat kwaliteit altijd boven kwantiteit moet staan; iets waar de producers van dit Chinese epos duidelijk niet mee eens zijn.

Ook de sterrencast weet de potentie van deze grote commerciële film er bij lange na niet uit te halen. Hoewel een voldoende er al niet meer zit, weet ‘League of Gods’ wel aardige actie neer te zetten in de vele epische vechtscenes. De film bewijst maar weer dat tussen concept en uitwerking een wereld (zo groot als Middel Earth) van verschil zit.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten