vrijdag 6 januari 2017

Love Forecast / Oneului yeonae (2015)

Land: Zuid-Korea
Regie: Park Jin-pyo
Cast: Lee Seung-gi, Moon Chae-won, Lee Seo-jin, Ryu Hwa-young e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/01/love-forecast-oneului-yeonae-2015.html

Hyun-woo (Moon Chae-won) is een razend populaire weervrouw, maar haar perfect imago op beeld strookt niet met haar leven off screen. In het echte leven is ze nogal grofgebekt en gaat ze een relatie aan met haar getrouwde producer Dong-jin (Lee Seo-jin). Al achttien jaar wordt ze bijgestaan door haar beste vriend Joon-soo (Lee Seung-gi) die maar geen geluk in de liefde kan vinden. Hij is stiekem al jaren verliefd op Hyun-woo, maar de liefde is niet wederzijds.

Verliefd zijn is het mooiste dat er is, behalve dan als de liefde niet geretourneerd wordt. Nog erger wordt het als de persoon in kwestie in de zogenaamde friendzone wordt gedrukt. De pijn die Joon-soo voelt wordt op een speelse wijze in beeld gebracht zonder zichzelf al te serieus te nemen. De film is vooral ook gewoon fijn om naar te kijken.

Wat de film o.a. zo leuk maakt zijn de geweldige hoofdpersonages. De beeldschone Moon schakelt zonder moeite tussen haar perfecte plaatje op beeld en de grofgebekte beste vriendin. Net zo overtuigend is de uiterst geduldige en menig vrouwen-hart-stelende-op-het-witte-doek-debuterende Lee Geung-gi. De interactie en vooral de chemie der beide talenten spat van het scherm.

‘Love Forecast’ draait een relatief simpel verhaal in een dijk van een romantische komedie. Het gros van de cast heeft de nodige acteerervaring opgedaan in de in Korea zo populaire tv drama’s, waardoor de rolprent de charme van een drama heeft, maar de techniek en kracht van een feature film. Mocht je niet stiekem verliefd worden op Lee dan wel Moon, dan toch zeker op de film zelf.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten