vrijdag 9 december 2016

The Advocate: A Missing Body / Seongnam Byeonhosa (2015)

Land: Zuid-Korea
Regie: Heo Jong-ho
Cast: Lee Sun-kyun, Kim Go-eun, Im Won-hee, Jang Hyun-sung, Choi Jae-woong, Kim Yoon-hye e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/12/the-advocate-missing-body-seongnam.html

Byeon Ho-sung (Lee Sun-kyun) is een flamboyante, uiterst succesvolle advocaat die door zijn vorige cliënt Moon (Jang Hyun-sung), de CEO van een groot farmaceutisch bedrijf, persoonlijk gevraagd wordt om diens chauffeur Kim (Choi Jae-woong) bij te staan. De beste man wordt verdacht van moord, maar het lichaam van het slachtoffer blijft uit. De zaak stinkt van alle kanten en Byeon probeert kosten wat kost de waarheid boven tafel te halen. Langzaam maar zeker vindt hij aanwijzingen die de zaak in een compleet ander daglicht doen staan en lijkt de machtige Moon meer dan slechts de bezorgde werkgever van de verdachte Kim.

Er zijn ontelbaar veel films gemaakt waarbij nog voor de ‘pauze’ de uitkomst van het verhaal al vaststaat. In deze categorie moet het Koreaanse ‘The Advocate: A Missing Body’ ook geschaald worden. Betekent dat meteen dat de film dan niet meer leuk is? Nou, nee. Dat komt omdat de weg naar de climax een groot entertainment gehalte heeft.

De rolprent doet wat het moet doen. Niets meer, maar ook niets minder. Tof zijn de scenes waarin advocaat Byeon het plaats delict opzoekt en visualiseert hoe de zogenaamde moord plaats heeft kunnen vinden. Hierdoor kruisen verschillende tijdlijnen en zien we zowel het heden als het verleden in een en hetzelfde shot. Minder geslaagd zijn de vaak vergezochte verhaallijnen om het grote plaatje passend te krijgen.

‘The Advocate: A Missing Body’ zal niet de boeken in gaan als een grootse, memorabele film, maar weet wel te entertainen. En zeg nou zelf, is dat niet het belangrijkste? De twee uur die voor deze titel opzij gezet moet worden zitten vol met humor, actie en een simpel bij te houden verhaal. Dus: verstand op nul en gaan met die banaan.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten