vrijdag 2 september 2016

Inside Men / Naeboojadeul (2015)

Land: Zuid-Korea
Regie: Woo Min-ho
Cast: Lee Byung-hun, Cho Seung-woo, Baek Yoon-sik, Lee Gueng-young e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/09/inside-men-naeboojadeul-2015.html


Lee (Baek Yoon-sik) is een machtige editor voor een conservatieve krant. Met behulp van zijn pen weet hij van de congresman Jang (Lee Gueng-young) de voornaamste presidentskandidaat te maken. Jang heeft echter een geheime sponsordeal te pakken, iets waar het publiek niets van mag weten. Een van Lee en Jang’s politieke handlangers, Ahn (Lee Byung-hun) heeft echter het corrupte dossier in handen gekregen en moet dat bekopen met een afgehakte hand. Tegelijkertijd voelt de rijzende ster onder de Koreaanse openbare aanklagers, Woo (Cho Seung-woo), dat alleen deze deal hem naar de top kan brengen. Zowel Ahn als Woo maken het hun levensdoel om respectievelijk wraak en gerechtigheid jegens Jang te krijgen.

Er bestaan twee versies van dit Koreaanse politieke thriller. Een relatief kort versie van 130 minuten en een lange variant die met drie uur inderdaad tijdrovend genoemd kan worden. Wij keken laatstgenoemde. Ook al is het een hele zit, de drie uur zijn ook wel nodig om het diepgaande verhaal goed uit te kunnen laten rollen. De vele plotwendingen en ingewikkelde relaties maken de film interessant genoeg om er volledig in op te gaan.

De film resoneert met haar publiek door aloude thema’s zoals wraak, corruptie en gerechtigheid. Toch weet regisseur Woo Min-ho zijn derde feature fris en modern aan te laten voelen, veelal geholpen door de schitterende muziek en uitstekende cinematografie.

‘Inside Men’ is een lange maar overtuigende politieke thriller die naast haar uitstekende presentatie ook steengoed in elkaar zit. Niet iedereen zit echter te wachten op drie uur film, maar voor hen biedt de verkorte versie wellicht uitkomst. Voor hen die wel hun kostbare tijd investeren zullen de door de prima acteerprestaties en dito verhaal nimmer verveeld raken.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten