vrijdag 9 september 2016

Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny / Wo hu cang long 2: Qing ming bao jian (2016)

Land: China / USA
Regie: Yuen Woo-ping
Cast: Michelle Yeoh, Donnie Yen, Harry Shum Jr., Natasha Liu Bordizzo, Jason Scott Lee e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/09/crouching-tiger-hidden-dragon-sword-of.html
De ‘Green Destiny’ is een legendarisch zwaard van de inmiddels achttien jaar geleden overleden Li Mu Bai. Er zijn verschillende kapers op de kust om het zwaard van eigenaar te laten wisselen en daarom keert Shu Lien (Michelle Yeoh) terug in Peking om haar oude vlam’s zwaard te beschermen. De jonge Wang Fei (Harry Shum Jr.) wordt door zijn duistere baas op pad gestuurd om het magisch wapen te stelen. Zijn missie mislukt wanneer hij in aanraking komt met de mysterieuze Snow Vase (Natasha Liu Bordizzo). Wie Fang wordt gevangen gezet en begint steeds meer te twijfelen over zijn missie.

‘Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny’ is het vervolg op het immens populaire en Oscar winnende ‘Crouching Tiger, Hidden Dragon’. Het is dit keer echter niet Ang Lee, maar Yuen Woo-ping die plaats heeft genomen op de regisseursstoel. Eigenlijk is Michelle Yeoh het enige bekende gezicht uit het sterrenensemble uit 2000.

Naast het missen van herkenbare personages, mist de film ook de charme die zijn voorganger wel volop bezit. De dialogen, die overigens in het geheel in het Engels zijn opgenomen, zijn bij vlagen tergend en ook het rots- en bergachtige Nieuw-Zeelandse landschap doet meer denken aan de setting van ‘The Lord of the Rings’ dan aan een Chinees martial arts drama.

De film doet de goede naam van ‘Crouching Tiger, Hidden Dragon’ geen eer aan. Op de iconische zweefsprongen en aardige vechtscenes na levert de film kwaliteit in op elk ander vlak. Alles ziet er te slick uit en mist het authentieke gevoel dat zijn voorganger zo onvergetelijk maakt. Het gat dat gevormd wordt door de absentie van o.a. Zhang Ziyi, Chow Yun-fat en Chang Chen blijkt te groot om goed opgevuld te worden door de nieuwe (Aziatisch-Amerikaanse) lichting.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten