vrijdag 29 april 2016

The Tiger / Daeho (2015)

Land: Zuid-Korea
Regie: Park Hoon-jung
Cast: Choi Min-sik, Jeong Man-sik, Sung Yoo-bin, Kim Sang-ho e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/04/the-tiger-daeho-2015.html


In de tijd dat Korea onder Japans bewind valt, leeft er nog slechts één Koreaanse tijger in de bergen. De plaatselijke Japanse bewindsman wil niets liever dan dat ook dit exemplaar van de aardbodem verdwijnt. De beste jagers worden ingehuurd om voor eens voor altijd af te rekenen met de ‘Mountain Lord’, zoals de uit de kluiten gewassen mythische tijger in de volksmond genoemd wordt. De slimme viervoeter is echter letterlijk niet voor één gat te vangen, zelfs niet voor Man-duk (Choi Min-sik), de meest ervaren jager van het land.

Het Koreaanse ‘The Tiger’ is een visueel ijzersterke film waarbij de digitaal gefabriceerde tijger haast niet van echt te onderscheiden valt. Het schitterend geanimeerde beest komt helemaal tot z’n recht in zijn eveneens fraai besneeuwde leefomgeving. Vooral de razendsnelle en krachtige aanvallen zijn indrukwekkend te noemen.

Naast de overduidelijke relatie tussen mens en natuur, snijdt de film ook een intrigerend vader/zoon verhaal aan. Daarnaast bevat the rolprent thema’s als wraak en begrip die door de uitstekende cast op prima wijze worden uitgewerkt. Vooral hoofdrolspeler Choi overtuigt als jager met een verhaal.

Park Hoon-jung’s ‘The Tiger’ is een lange, maar indrukkende film. De bijna twee en een halve uur worden gevuld met oogstrelende visuele effecten, prima acteerwerk en een pakkend verhaal. De aanzet is wat aan de lange kant, maar wordt vergeven door een bijzonder goed tweede bedrijf.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten