vrijdag 22 april 2016

Wazir (2016)

Land: India
Regie: Bejoy Nambiar
Cast: Farhan Akhtar, Amitabh Bachchan, Manav Kaul, Neil Nitin Mukesh e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/04/wazir-2016.html

Daanish (Farhan Akhtar) werkt als agent bij de Indiase anti-terreur afdeling in Mumbai. Wanneer zijn dochtertje bij een achtervolging dodelijk geraakt wordt, zint hij op wraak. Hij ontmoet de in een rolstoel gekluisterde oude schaakgrootmeester Pandit (Amitabh Bachchan) die ook weet hoe het is om een kind te verliezen. De twee raken bevriend en wanneer Pandit laat weten de dood van z’n eigen dochter niet te vertrouwen, gaat Daanish op onderzoek uit. Een geheimzinnige man genaamd Wazir (Neil Nitin Mukesh) probeert de twee echter van verder onderzoek naar de verdachte minister af te houden.

‘Wazir’ is een Indiase thriller die draait om wraak. Het verhaal is reuze interessant, maar al snel kom je erachter dat er toch iets niet klopt. Toch weet de film je met gemak ruim honderd minuten bezig te houden en blijf je met plezier kijken totdat de waarheid boven komt drijven. Menigeen zal een zachte “ik wist het wel” niet kunnen onderdrukken, maar zullen tegelijkertijd met plezier naar de climax toegewerkt hebben.

Een reden waarom de film goed aanslaat, is het feit dat de cinematografie perfect bij het genre past. Fraai geschoten beelden lossen zich in een rap tempo van elkaar af en ook op de actiescenes is weinig aan te merken. Zelfs de onontkoombare muzikale onderbrekingen die de Bollywood films van haar westerse variant doen onderscheiden voelen niet echt storend aan.

Mede door de prima cast en coole personages weet ‘Wazir’ indruk te maken. De film zit goed in elkaar, al zal de ervaren filmkijker het einde waarschijnlijk toch wel zien aankomen. Dat mag de pret niet drukken, want wat overblijft is een visueel prachtige film met een interessant plot. Of je de film nu kijkt voor het interessante verhaal of voor de actie, ‘Wazir’ is een titel die door het gros erg gewaardeerd zal worden.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten