vrijdag 15 april 2016

Hello Schoolgirl / Sunjeong Manhwa (2008)

Land: Zuid-Korea
Regie: Ryu Jang-ha
Cast: Yu Ji-tae, Lee Yeon-hee, Kang-in, Chae Jeong-an e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/04/hello-schoolgirl-sunjeong-manhwa-2008.html


De dertigjarige ambtenaar Yeon-woo (Yu Ji-tae) leeft een redelijk eenzaam bestaan. Hij ontmoet de twaalf jaar jongere Soo-young (Lee Yeon-hee), een excentrieke scholier die, samen met haar moeder, een verdieping lager woont. De twee ontwikkelen een hechte band, maar vooral voor de buitenwereld lijkt het leeftijdsverschil een heus obstakel. Tegelijkertijd valt Yeon-woo’s college Sook (Kang-in) als een blok voor de prachtige Ha-kyeong (Chae Jeong-an). Hoewel Ha-kyeong hem meerdere malen afwijst, blijft hij stug volhouden.

‘Hello Schoolgirl’ lijkt op het eerste gezicht niet erg speciaal; twee verhalen over twee koppels die eigenlijk niet samen horen te zijn. Toch weet deze Koreaanse romantische komedie indruk te maken. Dat komt vooral door de zeer geloofwaardige en uiterst sympathieke Yu, maar ook zijn stuk jongere tegenspeelster kruipt vol overgave in de rol van verliefde scholier. De chemie tussen beide is voelbaar, iets dat enigszins gemist wordt bij het andere stelletje.

Liefde is voor iedereen, ongeacht iemands leeftijd of geschiedenis. Dat is de boodschap die verpakt is in een uiterst vermakelijke rolprent. Daarnaast ziet de film er keurig uit. Vooral de buitenshots van Seoul na zonsondergang zijn fraai, met een paar bijzonder mooie als bonus.

Hoewel de tweede verhaallijn minder authentiek aanvoelt, doet dit niet veel af aan het kijkplezier. De film is zoet, romantisch op z’n tijd, maar is ook luchtig genoeg om meermaals een lach op het gezicht te toveren. Regisseur Ryu Jang-ha houdt de film klein en intiem, in plaats van de voor de hand liggende over de top formule. Dromerig doch herkenbaar: ‘Hello Schoolgirl’ is uitstekend uitgewerkt en kijkt heerlijk weg.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten