vrijdag 29 januari 2016

Have A Song On Your Lips / Kuchibiru ni uta wo (2015)

Land: Japan
Regie: Takahiro Miki
Cast: Yui Aragaki, Yuri Tsunematsu, Shota Shimoda, Wakana Aoi, Fumino Kimura e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/01/have-song-on-your-lips-kuchibiru-ni-uta.html


Yuri Kashiwaga (Yui Aragaki) is een getalenteerde en bijzonder mooie pianiste die haar vriendin tijdelijk vervangt als docente van het schoolkoor dat mee wil doen aan een regionale competitie. De jonge schoolmeisjes zijn door het dolle heen als ze erachter komen dat Kashiwaga hun les gaat geven. Onder haar leiding mogen echter ook jongens mee doen, iets wat de dames in eerste instantie niet kunnen accepteren.

Dit Japanse drama, dat gebaseerd is op een prijswinnende novelle, doet eigenlijk niets verrassends, maar wat het doet, doet het prima. De veelal jonge cast levert een uitstekende prestatie, compleet met de typisch Japanse overdrijving dat op een of andere manier nooit echt weet te storen.

Ook het verhaal verloopt zoals je van te voren zou verwachten. Tegenslagen worden overwonnen en harmonie maakt zich meester van de situatie. Toch voelt de rolprent authentiek genoeg en en behandelt het delicate onderwerpen zoals verlies en rouw op een tedere manier zonder cliché aan te voelen.

‘Have A Song On Your Lips’ is een prettige film die met 131 minuten misschien iets aan de lange kant is. Voor de rest laat de film geen echte steken vallen. De film ziet er goed uit en ook de muziek is dik in orde. De zingende tieners klinken absoluut niet verkeerd in de oren en ook het pianospel van de bloedmooie Aragaki verlangt naar meer. Het is jammer dat ze de piano niet vaker bespeeld. Dit alles leidt tot een ruime voldoende voor dit zuivere Japanse drama.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten