vrijdag 22 januari 2016

Summer Whispers / Yeoreum soksakip (2008)

Land: Zuid-Korea
Regie: Kim Eun-ju
Cast: Choi Jong-won, Ha Seok-jin, Lee Young-eun e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/01/summer-whispers-yeoreum-soksakip-2008.html


Professor Noh (Choi Jong-won), een weduwnaar op leeftijd, gaat voor de zomer naar de VS en vraag aan zijn pupil Young-joo (Lee Young-eun) om zijn enorme boekencollectie te sorteren. Yoon-Soo (Ha Seok-Jin) wordt gevraagd om voor zijn planten te zorgen. Hoewel de twee elkaar niet in levende lijven treffen, kunnen ze elkaar niet uitstaan. Pas later komen ze erachter hoeveel ze beiden eigenlijk te danken hebben aan de professor.

Dit ruim anderhalf uur durende Koreaanse drama is een meester in de tijd vol praten. Er gebeurt namelijk vrij weinig en daarom voelt een conventionele tijdspanne van zo’n 90 minuten zelfs veel te lang aan. De potentie is zeker aanwezig, maar zoals vele voorgangers lijkt het verzilveren hiervan de moeilijkste horde om te nemen.

De film is vooral zwak op het gebied van de personages. Op het spel is vrij weinig aan te merken, maar de karakters zijn zo plat als het maar zijn kan. De rolprent probeert wel de diepte in te gaan door het verleden van de strikte professor te onderzoeken, maar de jongeren hoofdrolspelers blijven haast anonieme pionnen in het verhaal.

‘Summer Whispers’ is een weinig spectaculaire film die eigenlijk nergens echt op uitblinkt. Alles is te gewoontjes waardoor de aandacht al snel afgeleid wordt. Heel slecht is het allemaal ook niet, maar dat is vandaag de dag niet goed genoeg (meer). Al met al dus een dof debuut voor regisseur Kim Eun-ju.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten