vrijdag 15 januari 2016

I Fine.. Thank You Love You (2014)

Land: Thailand
Regie: Mez Tharatorn
Cast: Preechaya Pongthananikorn, Sunny Suwanmethanont, Sora Aoi e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/01/i-fine-thank-you-love-you-2014.html


De Japanse Kaya (Sora Aoi) probeert het uit te maken met haar Thaise vriend Yim (Sunny Suwanmethanont) maar zij spreekt geen Thai en hij spreekt geen woord Engels of Japans. Kaya weet haar Engelse lerares Pleng (Preechaya Pongthananikorn) over te halen om de boodschap te vertalen en aan de man te brengen. Yim accepteert de breuk niet en neemt Pleng kwalijk dat zij zijn vriendin heeft geholpen aan een baan in de VS. Hij dwingt op zijn beurt dat Pleng hem Engels leert om zo zijn vriendin de liefde te verklaren.

‘I Fine.. Thank You Love You’ is een Thaise romantische komedie dat eigenlijk weinig nieuws doet. De personages, hoewel prettig voor het oog, zijn oppervlakkig en uiterst voorspelbaar. De acteer prestaties laten soms ook wat te wensen over, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er bij vlagen ook prima gespeeld wordt. Daarnaast weet vooral hoofdrolspeelster Ponthananikorn een aardig constant niveau te halen.

De film heeft alles wat een hedendaagse (Thaise) commerciële blockbuster nodig heeft om een groot publiek te bereiken. Dat wil niet zeggen dat de film bijzonder goed is. Sterker nog, het is eerder een minpunt. De commerciële romantische komedies staan namelijk niet bepaald bekend om hun originaliteit. Voorspelbaarheid is ook het kernwoord van deze toch vermakelijke rolprent.

‘I Fine.. Thank You Love You’ is een aardige romcom die zo nu en dan de lachspieren aan het werk weet te zetten. Het verhaal is flinterdun en de twee uur die voor de film gereserveerd staan zorgen niet voor een verbetering ervan. De rolprent weidt te veel af van haar oorspronkelijke verhaal en had op z’n minst met 30 minuten gekort moeten worden. Desalniettemin kijkt de film best aardig weg, al dan niet net ietsjes te veel door het uiterlijk van de schone Ponthananikorn.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten