vrijdag 8 januari 2016

100 Yen Love / Hyaku yen no koi (2014)

Land: Japan
Regie: Masaharu Take
Cast: Sakura Ando, Hirofumi Arai, Shinichiro Matsuura e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/01/100-yen-love-hyaku-yen-no-koi-2014.html

Ichiko (Sakura Ando) leeft een zeer lui leven. Ze hangt heel de dag op de bank totdat ze het voor de zoveelste keer op de stok krijgt met haar recent gescheiden jongere zus. Ichiko gaat op haarzelf wonen en begint te werken bij de lokale buurtsuper. De winkel ligt vlak langs een boksschool waar de 37-jarige middelmatige amateur bokser Yuji (Hirofumi Arai) traint. De twee raken steeds dichter naar elkaar toe en belanden uiteindelijk samen in hetzelfde huis. Beide willen ze iets anders uit hun relatie halen en dit zorgt voor de nodige spanning. Ichiko besluit haar leven anders aan te pakken en stort zich volledig op het boksen.

Het Japanse ‘100 Yen Love’ is een film die het leven van de ongelukkige Ichiko bewust niet zonniger maakt dan de meeste zouden verwachten. Hierdoor krijgt de veel een authentieke laag over zich heen en blijft het boeiend om naar te kijken. De rolprent vertelt het verhaal van een vrouw die transformatie ondergaat en vooral het gevecht van haar zelf probeert te winnen.

Ster van de film is de fraai acterende Sakura Ando. Zij ondergaat zowel mentaal als fysiek een ware verandering en weet in beide gedaantes te overtuigen. Zowel als luie sloddervos als gedisciplineerde boksster weet ze de aandacht op zich gericht te houden. Ook de bovengemiddelde cinematografie levert hier een bijdrage aan.

‘100 Yen Love’ is een interessante titel omdat de film met beide benen op de grond blijft staan en een boeiend, schrijnend en toch uiterst vermakelijke film is. De personages zijn soms niet uit te staan, maar tegelijkertijd weten ze je wel te raken. Boeiend van begin tot eind: ‘100 Yen Love’ is een knock-out in de laatste ronde.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten