vrijdag 31 juli 2015

The Yellow Sea / Hwanghae (2010)

Land: Zuid-Korea
Regie: Na Hong-jin
Cast: Ha Jung-woo, Kim Yun-seok, Jo Sung-ha e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/07/the-yellow-sea-hwanghae-2010.html


Gu-nam (Ha Jung-woo) is een taxichauffeur in een Chinees gebied dat grenst aan zowel Rusland als Noord-Korea, wiens vrouw een half jaar geleden naar Korea is vertrokken om maandelijks wat geld over te maken naar het thuisfront. Om haar daar te krijgen heeft Gu-nam zich flink in de schulden gewerkt. Tot overmaat van ramp krijgt hij maar geen bericht van zijn vrouw. Een Koreaanse gangster genaamd Myun-ga (Kim Yun-seok) is bereid om Gu-nam van zijn schulden te verhelpen, mits hij een zeker iemand in Korea weet om te leggen.

‘The Yellow Sea’ is een bovengemiddeld lange film, maar de Koreaanse thriller weet de ruim twee en een half uur goed in te vullen met tal van achtervolgingen, plotwisselingen en brute moorden. De rolprent zit redelijk complex in elkaar, waardoor, naast de sensationele actie, de aandacht ook op intellectueel gebied goed wordt vastgehouden.

Hoewel hoofdpersoon Gu-nam zichzelf ongekend veel in de nesten werkt, en er net zo vaak ook weer uit weet te komen, weet de film wel te overtuigen. Dat komt vooral door de puike acteerprestaties van de gehele cast. Ha weet indruk te maken als uitzichtloze huurmoordenaar en ook Kim imponeert als onverlaten gangster.

Na Hong-jin’s ‘The Yellow Sea’ voelt erg compleet aan en weet als bonus de kijker aan het eind nog aan het twijfelen te brengen. Met recht mag deze titel geplaatst worden in de categorie fraaie suspense thrillers van Koreaanse makelij, ondanks haar erg lange speelduur.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten