vrijdag 24 juli 2015

Make Up / Ming yun hua zhuang shi (2011)

Land: Taiwan
Regie: Lien Yi-chi
Cast: Nikki Hsin-Ying Hsieh, Sonia Sui, Bryant Chang, Wu Chung-tien e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/07/make-up-ming-yun-hua-zhuang-shi-2011.html


Min-Hsiu (Nikki Hsin-Ying Hsieh) werkt in een mortuarium en zorgt ervoor dat de doden er op hun best uit zien voordat ze ter aarde worden gelegd. Wanneer haar oude muziekdocente Chen Ting (Sonia Sui) ogenschijnlijk zelfmoord heeft gepleegd, komt ook zij op Min-Hsiu’s opmaaktafel te liggen. De plaatselijke detective Kuo Yung-Ming (Bryant Chang) vertrouwt de dood van Chen Ting niet en gaat zelf op onderzoek uit, met haar weduwnaar Nieh Cheng-Fu (Wu Chung-tien) als verdachte nummer één. Hij schakelt Min-Hsiu in om undercover te gaan en Nieh uit te horen over Chen Ting’s dood. Min-Hsiu heeft echter een eigen verleden met haar, waar verder niemand iets van weet.

Het ietwat vergezochte verhaal wordt stukje bij beetje duidelijk door middel van gebeurtenissen uit het heden en de velen flashbacks die Min-Hsiu en Chen Ting delen. De  terugkoppelingen naar het verleden zijn duidelijk herkenbaar doordat deze een felle gloed over zich heen hebben gekregen. De cinematografie is dan ook het sterkste punt van de film, want niet alleen de flashbacks zier er fraai uit, maar ook de scenes die zich in het heden afspelen zien er keurig uit. De mooie bijpassende pianomuziek completeert het uitstekende audiovisuele gedeelte van deze Taiwanese rolprent.

Een probleem waar Lien Yi-chi’s film mee te kampen heeft, is de geloofwaardigheid van sommige personages. Dit komt het duidelijkst boven tafel bij Wu Chung-tien, die de rol van Chen Ting’s weduwnaar Nieh op zich heeft genomen. Daarnaast voelen alle karakters wat leeg aan, al verschuilt de beeldschone Sui dat nog het best.

‘Make Up’ is geen hoogstaande film, maar komt door haar visuele aspect wel aantrekkelijk over. De film lijkt een ziel te missen en wordt zelden echt meeslepend of spannend. Met een speeltijd van zeven kwartier voelt de film desalniettemin niet te lang aan.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten