vrijdag 3 juli 2015

Watcha Wearin’? / Na-eui PS pa teu-neo (2012)

Land: Zuid-Korea
Regie: Byun Sung-hyun
Cast: Ji Seong, Kim A-Joong, Shin So-Yul, Kang Kyeong-Jun e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/07/watcha-wearin-na-eui-ps-pa-teu-neo-2012.html


Hyun-Seung (Ji Seong) is weer vrijgezel na zeven jaar samen te zijn geweest met zijn ex, maar heeft moeite om de breuk te accepteren. Na een slecht avondje uit wordt hij door een onbekende vrouw, genaamd Yoon-Jung (Kim A-Joong), gebeld die Hyun-Seung’s telefoonnummer per ongeluk verwart met dat van haar vriend. Een pikant gesprek wordt abrupt afgebroken wanneer Yoon-Jung erachter komt dat ze niet met haar vriend aan de telefoon hangt. Yoon-Jung’s eigen relatie verloopt alles behalve soepel en de twee vreemdelingen bellen elkaar steeds vaker.

De eerste tien minuten van de film doen vermoeden dat we te maken hebben met een Koreaanse soft-erotische rolprent. Dit is enigszins misleidend, want in de overige zeven kwartier komt de focus meer op het drama aspect te liggen. Ook de lachspieren worden voldoende aan het werk gezet.

Naast een aardig verhaal en prima cast weet de film het hoogst te scoren op het visuele vlak. Alles ziet er piekfijn uit en regisseur Byun Sung-hyun tovert een paar interessante cameraposities uit de hoge hoed. Aan alles lijkt gedacht, want ook de montage verloopt erg soepel. Zo nu en dan speelt Byun met de overgangen van de scenes, zonder dit als een gimmick over te laten komen.

‘Watcha Wearin’?’ is een leuke film die fijn wegkijkt. Het humoristische element doet niet te veel af aan het drama aspect en visueel is de rolprent echt een plaatje. Dat de film zich niet met de allergrootste uit het genre kan meten, doet niets af het kijkplezier dat film oplevert.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten