vrijdag 7 augustus 2015

Jump (2003)

Land: Japan
Regie: Takeshita Masao
Cast: Harada Taizô, Fueki Yûko, Makise Riho e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/08/jump-2003.html


Na een gezellige avond uit gaan Jun (Harada Taizô) en Miharu (Fueki Yûlo) naar Miharu’s appartement. Jun heeft iets te diep in het glaasje gekeken en wordt door zijn vriendin alvast naar haar kamer verwezen. Miharu gaat midden in de nacht nog even naar de buurtsuper om een laatste boodschap te halen. Wanneer blijkt dat zij niet meer huiswaarts is gekeerd, wordt Jun bezorgd en zoekt hij stad en land af naar zijn verdwenen vriendin.

‘Jump’ is een drama waar een mysterieuze verdwijning centraal staat. De film doet geen moeite om de onvermijdelijke verdwijning uit te stellen. En dat is maar goed ook, want de emotionele zoektocht van Jun wordt door hoofdrolspeler Harada prima uitgebeeld. De vraag waarom en hoe Miharu verdwenen is blijft constant door het hoofd rondspoken.

De rolprent is meester in het vooruit schuiven van antwoorden, waardoor je als kijker verlangt naar meer. Het niet weten waar je geliefde uithangt is een gevoel dat je ook als buitenstaander weet te raken. De film weet dit gevoel op een uitstekende manier over te brengen, mede ook door het redelijk rustige en fijne tempo.

‘Jump’ is een bitterzoet drama met een uitstekende cast en intrigerend verhaal. De volhardende Jun komt oprecht over en zorgt voor een authentiek gevoel. Het einde voelt een klein beetje raar aan, maar dat doet weinig af aan de fraaie weg ernaar toe.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten