vrijdag 29 mei 2015

Scars / Hyungteo (2011)

Land: Zuid-Korea
Regie: Lim Woo-Seong
Cast: Park So-Yeon, Jung Hee-Tae e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/05/scars-hyungteo-2011.html


Seon Hee (Park So-Yeon) is een kinderboeken tekenares die getrouwd is met de nieuwslezer Sang Hyub (Jung Hee-Tae). De sfeer in hun relatie is tot een dieptepunt gezakt en tot overmaat van ramp komt Seon Hee erachter dat haar man een minnares heeft. Seon Hee heeft duidelijk moeite om haar ongelukkige leven te accepteren.

Het eerste dat opvalt aan dit Koreaanse drama is de speelduur. Met slechts 63 minuten, aftiteling incluis, is ‘Scars’ relatief aan de korte kant. Toch is de lengte precies goed ingeschat. De gegeven tijd zorgt ervoor dat de misère van met name Seon Hee genoeg aandacht krijgt, terwijl dit er ook voor zorgt dat de film niet te veel in herhaling valt en dus niet te langdradig wordt.

De rolprent is een verfilming van een verhaal genaamd ‘Baby Buddha’ uit de roman ‘My Woman’s Fruit’ van Hang Kang. Zoals de titel al doet vermoeden, speelt het Boeddhabeeld een prominente rol. Hierin schuilt een beetje het euvel van de film. Er wordt te pas en te onpas geswitcht naar een soort waanbeelden van Seon Hee waarin afbeeldingen van de kleine Boeddha uit het niets opduiken en weer verdwijnen. Dit gaat geheel tegen de realistische setting in en laat de kijker meermaals verward achter.

Regisseur Lim Woo-Seong heeft er duidelijk goed aan gedaan om dit veel voorkomende thema niet eindeloos uit te melken. Beide hoofdrolspelers volbrengen hun taak met verve, maar kunnen er toch niet voor zorgen dat dit één uur durende drama naar een hoger plan getild wordt. Vooral de wazige Boeddhistische intermezzo’s schrikken te veel af.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten