vrijdag 5 juni 2015

Honey Pupu / Xiao shi da kan (2011)

Land: Taiwan
Regie: Chen Hung-i
Cast: Nikki Hsin-Ying Hsieh, Lin Po-sheng, Lin Zaizai, Peggy Tseng, Lee Ta-Chi, Chiu Sheng-yi e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/06/honey-pupu-xiao-shi-da-kan-2011.html


Dog (Lee Ta-Chi) heeft een website met een online community. Wanneer hij verdwijnt gaat zijn vriendin Vicky (Peggy Tseng) met behulp van de online gemeenschap opzoek naar haar vriend. Ieder lid van de chatbox heeft zo z’n eigen verhaal, maar door de vervagende grens tussen de online en offline wereld zijn ze toch allemaal met elkaar verbonden.

‘Honey Pupu’ is de zoveelste film over de problemen van de hedendaagse Taiwanese jongerengeneratie. Ook het online sausje wat over de rolprent gegoten is, is niet origineel meer. Daarbij komt dat de film door de vage connecties ontzettend verwarrend overkomt. Een overkoepelend verhaal is bijna niet te destilleren.

Positief aan regisseur Chen Hung-i’s tweede feature film is de cinematografie. De zoekopdracht van de rondhangende jongeren wordt op een esthetische manier in beeld gebracht. Het grafische werk van de online chatbox had een tikkeltje minder gemogen, maar stoort verder niet. De visuele stijl zorgt ervoor dat het oog tenminste wel waar voor z’n geld krijgt.

‘Honey Pupu’ is het type film waarbij de aandacht onevenredig verdeeld is. Visueel is de film tiptop in orde, maar qua verhaal moet de titel te veel inboeten. De verwarring is halverwege al compleet, waardoor het kijkplezier al snel ver te zoeken is. Gelukkig weet de uitstekende cinematografie en de experimentele fraaie muziek, die bij vlagen te horen is, nog iets recht te zetten.


Waardering: 2.5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten