vrijdag 6 maart 2015

Beyond Our Ken / Gung ju fuk sau gei (2004)

Land: Hong Kong
Regie: Pang Ho-Cheung
Cast: Gillian Chung, Daniel Wu, Tao Höng

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/03/beyond-our-ken-gung-ju-fuk-sau-gei-2004.html


Een maand nadat haar relatie met de brandweerman Ken (Daniel Wu) uit is gegaan, ontdekt Wai Ching (Gillian Chung) dat er naaktfoto’s van haar op internet staan. Ze besluit Ken’s huidige vriendin Shirley (Tao Höng) op te sporen om samen ervoor te zorgen dat Ken zijn verdiende loon krijgt.

‘Beyond Our Ken’ laat op een naïeve wijze de nieuwe relatieproblemen zien die door de komst van het internet opkomen. De verrassende vriendschap die door de beide dames ontstaat, ontstaat een beetje uit het niets en komt niet helemaal realistisch over. Aan het eind van de film lijkt regisseur Pang Ho-Cheung nog een konijn uit de hoge hoed te toveren, maar weet dit niet goed genoeg uit te werken. Een gemist kans.

De rolprent wordt op een goede manier in beeld gebracht, maar helaas worden deze beelden vaak vergezeld door weinig bijpassende muziek. Van klassiek tot clownesk; het zit er allemaal in, maar nimmer op de juiste plek. Doordat de combinatie muziek en beeld zo belangrijk is, doet de matige muziekkeuze af aan de kijkervaring.

‘Beyond Our Ken’ is een film die, net als vele titels uit Hongkong uit die tijd, centreert rond de problemen van de jeugd. Vooral de seksuele spanningen zijn een gewild onderwerp. Zo ook in Pang’s derde feature en hierdoor heeft de film moeite om een eigen identiteit te bemachtigen. Daar kunnen de prima spelende Chung en Tao niets aan veranderen.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten