vrijdag 27 februari 2015

All My Life (2004)

Land: Filipijnen
Regie: Laurenti Dyogi
Cast: Aga Muhlach, Kristine Hermosa e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/02/all-my-life-2004.html


Vanuit zijn kajuit op een cruiseschip hoort Sam (Aga Muhlach) dat zijn buurvrouw Louie (Kristine Hermosa) vreselijk verdriet heeft. Zij moet eerst niets van hem hebben, maar toch spenderen de twee veel tijd met elkaar. Wanneer Louie erachter komt dat Sam niet helemaal eerlijk is geweest, heeft ze het gehad met hem. Toch kan zij hem maar niet vergeten en als ze elkaar later weer treffen lijkt het plaatje compleet.

‘All My Life’ voelt aan als een typisch Filipijnse rolprent. De film volgt een vaste structuur die in vrijwel alle romantische titels uit het land aanwezig is. Het Taglish (combinatie van Tagalog en Engels, red) zorgt ervoor dat de dialogen af en toe erg cheesy aanvoelen: het grootste kenmerk van de Filipijnse mainstream cinema.

Toch begeleidt regisseur Laurenti Dyogi de kijker door de clichés heen en slaagt hij erin om de film interessant genoeg te houden om de bijna twee uur makkelijk door te komen. De charmeur die Aga Muhlach heet is hier mede debet aan. Hoewel Hermosa ook de nodige emoties tentoon moet spreiden, is het toch haar mannelijke tegenspeler die iets meer weet te overtuigen.

‘All My Life’ valt positief op in de enorme visvijver vol met romantische titels uit de Zuid-Oost Aziatische archipel. Ook deze film kent de nodige typisch Filipijnse clichés, maar weet zich daar verrassend eenvoudig doorheen te slaan. Voor een Filipijnse mainstream titel scoort de film goed. Voor de rest een ruime voldoende.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten