vrijdag 27 maart 2015

A Hard Day / Kkeut-kka-ji-gan-da (2014)

Land: Zuid-Korea
Regie: Kim Seong-hoon
Cast: Lee Sun-kyun, Cho Jon-woong, Jung Man-sik, Shin Dong-mi e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/03/a-hard-day-kkeut-kka-ji-gan-da-2014.html


Op de dag van zijn moeder’s begrafenis rijdt de corrupte rechercheur Go Geon-soo (Lee Sun-kyun) per ongeluk een onbekende man aan. Het slachtoffer blijkt dood te zijn en de in paniek rakende detective ziet geen andere oplossing dan het lichaam te verstoppen. Wanneer hij denkt uit de problemen te zijn, ontvangt hij een vervelend telefoontje. Een mysterieuze man (Cho Jon-woong) claimt alles gezien te hebben en begint Geon-soo te chanteren.

Deze Zuid-Koreaanse thriller kan het best omschreven worden als een honderdelf minuten durende adrenaline rush. Telkens wanneer je denkt dat het Geon-soo een beetje meezit, werkt hij zich weer in de problemen; het ene probleem nog uitzichtlozer dan het andere. De spanningsboog wordt de gehele film strak gehouden, waardoor je van begin tot eind aan de buis gekluisterd zit.

De met actie volgepropte rolprent weet door het gebruik van humor toch een enigszins luchtig karakter te behouden. De film neemt zichzelf niet altijd even serieus en dat werkt behoorlijk in zijn voordeel. Het verhaal is weinig realistisch te noemen, maar de spanning die de fraaie beelden, dito muziek en overtuigende cast tentoonspreidt is dat zeker wel.

‘A Hard Day’ is een genot om naar te kijken. Vanaf de eerste minuut grijpt de film je bij de strot en laat niet meer los. De film zit uitstekend in elkaar, waren het niet dat het einde een tikkeltje gehaast aanvoelt. Dit mag de pret echter niet drukken, want wat blijft staan is een thriller vol verrassingen die fris en toch vertrouwt aanvoelt.



Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten