vrijdag 31 oktober 2014

Paju (2009)

Land: Zuid-Korea
Regie: Park Chan-ok
Cast: Lee Sun-kyun, Seo Woo, Kim Bo-kyeong e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/10/paju-2009.html


Paju is een buitenwijk van Seoul waar Eun-mo (Seo Woo) woont. Ze wordt verliefd op haar zeven jaar oudere zwager Joong-sik (Lee Sun-kyun). Na de dood van haar zus trekt ze in bij Joong-sik. Haar verliefdheid maakt na verloop van tijd plaats voor haat. Eun-mo denkt namelijk dat Joong-sik iets te maken heeft met het verdachte fatale ongeluk van zijn vrouw.

Het toch al redelijke ingewikkelde verhaal is extra lastig te volgen doordat er regelmatig sprongen in de tijd gemaakt worden. Dat is jammer, want de film is wel plezierig voor het oog. Er wordt prima geacteerd en ook met de cinematografie is weinig verkeerd.

De cinematografie is zelfs het sterkste punt van dit wat teleurstellende Koreaanse drama. De actie wordt op fraaie wijze in beeld gebracht en ook de belichting is dik in orde. De film heeft echter wel een beetje een grijze toon over zich heen, waardoor de rolprent als het ware wat koud en depressief aanvoelt. Deze stijl past echt precies bij de toon van het verhaal.

‘Paju’ is een film die door de vele tijdsprongen te verwarrend is. Een ingewikkeld verhaal gaat altijd ten koste van de kwaliteit van de film. Hoewel alles er op beeld netjes uitziet, is het toch lastig om de rolprent met de volledige aandacht te blijven volgen.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten