vrijdag 7 november 2014

One Day / You yi tian (2010)

Land: Taiwan
Regie: Hou Chi-jan
Cast: Nikki Hsin-Ying Hsieh, Bryan Shu-Hao Chang e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/11/one-day-you-yi-tian-2010.html


Singing (Nikki Hsin-Ying Hsieh) ontmoet de beginnende soldaat Tsung (Bryan Shu-Hao Chang) op een veerboot waar ze werkt. Een andere dag ontmoeten ze elkaar in de hoedanigheid als restaurant medewerker en student. De eerste ontmoeting (b)lijkt een droom te zijn die ze beide delen en waarin ze hun komst aan elkaar aankondigen. Droom en werkelijkheid worden na verloop van tijd lastig uit elkaar te houden.

‘One Day’ is een aparte rolprent die bij vlagen lastig te volgen is. De filmmaker speelt echter nadrukkelijk met de verwardheid en laat de kijker gissen naar de realiteit en chronologie. Hoewel het plot dus verwarrend aanvoelt, weet het tegelijkertijd ook te intrigeren.

Dit Taiwanese drama kent een paar fraaie scenes waarin de film meerdere kanten uit lijkt te kunnen gaan. Wanneer Singing geluiden hoort op een verder mysterieus verlaten schip voel je de spanning van een authentieke horrorfilm opborrelen. Die kant gaat het echter niet uit, maar de scene staat als een huis.

Regisseur Hou Chi-jan debuteert met een aardig zwevende titel. Door het door elkaar lopende ingewikkelde verhaal lijkt de film de nadruk te leggen op de mooie visuele kant van de rolprent. De fraaie belichting en interessante camerahoeken zorgen ervoor dat je met een gerust hard even de complexe situatie van het verhaal kan vergeten en je in te dompelen in zwevende sfeer die de filmmaker voor ogen had.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten