vrijdag 24 oktober 2014

Breaking the Silence / Piao liang ma ma (2000)

Land: China
Regie: Sun Zhou
Cast: Gong Li, Gao Xin, Shi Jing-ming, Guan Yue e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/10/breaking-silence-piao-liang-ma-ma-2000.html


Sun Liying (Gong Li) is een gescheiden vrouw die het niet breed heeft. Haar zoontje, Zheng Da (Gao Xin), is doof en heeft moeite met de woorden goed verstaanbaar uit te spreken. Om deze reden kan hij niet naar een gewone school. Liying doet er alles aan om haar zoon goed te leren praten. Wanneer Zheng Da’s gehoorapparaat kapot gaat heeft ze echter geen geld voor een nieuwe. Een kans op een goede opleiding voor haar enig kind lijkt ver weg.

‘Breaking the Silence’ is een film over de moeilijkheden die doofheid met zich meebrengt in de arme regionen van China. Daarnaast schetst de rolprent ook een beeld van volharding. Dit weet regisseur Sun Zhou op een authentieke manier weer te geven. De kijker heeft weinig moeite om de film voor echt aan te nemen.

De grootste troef van de rolprent is het acteerwerk. De jonge Gao levert een uitstekende prestatie als dove jonge. Ook de gerenommeerde Gong speelt haar rol met verve. Niet alleen de twee hoofdrolspelers weten te overtuigen; hetzelfde kan gezegd worden van de bijrollen.

Toch is niet alles goud wat er blinkt. Hoewel de film slechts anderhalf uur duurt, voelt deze erg lang aan. Dit komt door de weinige variatie binnen het verhaal. Daarbij komt dat het tempo redelijk laag ligt en bij vlagen wat aan de saaie kant is. ‘Breaking the Silence’ is een natuurgetrouwe film met een interessant verhaal waar je wel even voor moet zitten.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten