vrijdag 17 oktober 2014

Girl$ / Nam nam (2010)

Land: Hong Kong
Regie: Kenneth Bi
Cast: Michelle Wai, Seli Xian, Venus Wong, Una Lin e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/10/girl-nam-nam-2010.html

Vier jonge meiden proberen via paid dates wat extra geld te verdienen. Alle vier hebben ze zo hun eigen redenen om hier aan deel te nemen. De dames lijken de gevaren hiervan niet goed in te schatten, maar al snel komen ze erachter dat dit vak grote risico’s met zich mee brengt.

In ‘Girl$’ wordt het probleem van de paid dates in het huidige Hong Kong aan de kaak gesteld, maar echt realistisch wordt het niet. Er zijn ongetwijfeld naïeve meiden in deze industrie, maar zo naïef als ze hier afgebeeld worden werkt nadelig op de film. De intro van de rolprent doet verwachten dat we hier met een iets serieuzere film te maken hebben, maar helaas weet de de overige vijf kwartier deze verwachting niet waar te maken.

Hoewel het verhaal niet helemaal goed uitgewerkt lijkt, is toch niet alles verkeerd aan dit Hong Kongse drama. De film begint vlot en weet het karakter van miljoenenstad goed te vatten. Ook cinematografisch scoort de rolprent een ruime voldoende. De acteerprestaties zijn oké, al komt de beeldschone Michelle Wai het meest natuurlijk over.

Door de tegenvallende uitwerking van het verhaal blijkt een voldoende niet al niet haalbaar. De fraai geschoten beelden en de sfeer van het hectische Hong Kong verzachten de pijn voor regisseur Kenneth Bi.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten