vrijdag 10 oktober 2014

The Housemaid / Hanyo (2010)

Land: Zuid-Korea
Regie: Im Sang-soo
Cast: Jeon Do-yeon, Lee Jung-jae, Yoon Yeo-jeong, Seo Woo, Park Ji-young, Ahn Seo-hyeon e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/10/the-housemaid-hanyo-2010.html

Eun-yi (Jeon Do-yeon) solliciteert bij een extreem rijke familie voor de functie van dienstmeisje. Ze wordt aangenomen en moet voor de dochter (Ahn Seo-hyeon) en aankomende tweeling zorgen. Ze kan met iedereen goed opschieten. De man des huizes, Goh Hoon (Lee Jung-jae), toont meer dan gemiddelde interesse in zijn nieuwe werkneemster. Wanneer dit geheim uitlekt, zorgt dat voor de nodige spanning in het huishouden.

‘The Housemaid’ is een remake die precies vijftig jaar na het origineel uit werd gebracht. De versie uit 1960 wordt door de Koreanen gezien als een van de fraaiste films van eigen bodem. Het uitbrengen van een echte remake van deze klassieker brengt dus de nodige risico’s met zich mee. Gelukkig weet regisseur Im Sang-soo de fijne herinnering niet te verpesten.

De rolprent wordt gekenmerkt door de fraaie cinematografie en mooie cast. De film ziet er schitterend uit, mede door de buitengewoon aantrekkelijke hoofdrolspelers. Lee, bekend van An Affair en het briljante Il Mare, is een Koreaanse Adonis en zowel Jeon als Seo Woon zijn gezegend met een prachtig lichaam. Vooral de lichamen van Jeon en Lee krijgen speciale aandacht, waardoor er een licht erotische sfeer over de rolprent hangt.

‘The Housemaid’ is een film die qua schoonheid en het interessante plot hoge ogen gooit. De spanning in het huis is voelbaar en ook het oog heeft weinig te klagen. Daarbij komt dat de film een zeer intrigerend einde kent, waardoor de rolprent niet snel in de vergetelheid zal raken. Regisseur Im mag dus uitermate content zijn met z’n remake van een Koreaanse klassieker.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten