vrijdag 1 augustus 2014

Be With Me (2005)

Land: Singapore
Regie: Eric Khoo
Cast: Theresa Chan, Seet Keng Yew, Chiew Sung Ching, Lawrence Yong, Samantha Tan, Ezann Lee e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/08/be-with-me-2005.html
Drie verhalen worden door elkaar verteld. Theresa (Theresa Chan) is een blinde en dove lerares die haar levensverhaal in boekvorm opschrijft. Haar verhaal wordt gelezen door een oude kok (Chiew Sung Ching). Via deze leesgrage man komen we achter het inspirerende verhaal van Theresa’s leven. In het tweede segment maken we kennis met een wat forse beveiliger (Seet Keng Yew) die niets liever doet dan eten. Hij is niet echt succesvol, maar wel smoorverliefd op een knappe vrouw die hij dagelijks voorbij ziet komen. Hij wil zijn liefde aan haar kenbaar maken, maar wacht op het juiste moment. Het laatste verhaal gaat over twee tienermeisjes die elkaar via internet hebben leren kennen. Door het vele gechat en gesms worden ze verliefd op elkaar. Maar zoals dat bij jeugdige verliefdheid gaat, gaat niet alles over rozen.

De aandacht tussen de verschillende verhaallijnen is onevenredig verdeeld. Het segment van Theresa neemt de meeste tijd in beslag. Ook de afwisseling tussen de drie delen verloopt chaotisch. Sommige scenes duren erg lang, terwijl andere fragmenten slechts een paar seconden op het beeld verschijnen alvorens er alweer terug geschakeld wordt. Dit schept een te grote mate van verwarring. De aandacht moet er derhalve goed bijgehouden worden.

De film blinkt niet uit in acteerprestaties. Te vaak weten de spelers hun gevoel niet met overtuiging aan de man te brengen. In de dialogen is dit het best zichtbaar, gelukkig zijn deze zeldzaam. Uiteraard geldt dat niet voor de hele cast. Uitzondering is hoofdrolspeelster Theresa Chan, die haar eigen biografie vertolkt op het witte doek en wel weet te overtuigen. Haar blind- en doofheid is niet gespeeld en dat is te merken.

De manier van filmen begint na verloop van tijd wat eentonig te worden. De vele close ups van de sms'jes en de typemachine, die door de wat trage Theresa bemant wordt, beginnen wat saai te worden. Op de verdere cinematografie valt verder weinig aan te merken.

‘Be With Me’ is een chaotische film die de plank voor twee derde mis slaat. Alleen het segment van de blind en doof zijnde Theresa Chan is interessant. Dit komt omdat haar inspirerende verhaal op waarheid berust. De twee andere verhaallijnen zijn wat trivialer en wat ongeïnspireerd. De film teert te veel op een van de drie segmenten. De inspirerende Theresa zorgt ervoor dat de rolprent alsnog een kleine voldoende haalt.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten