vrijdag 22 augustus 2014

This Is Law / Igeoshi beobida (2001)

Land: Zuid-Korea
Regie: Min Byeong-jin
Cast: Lim Won-hee, Kim Min-jong, Shin Eun-kyung e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/08/this-is-law-igeoshi-beobida-2001.html


Zuid-Korea wordt opgeschrikt door een brute seriemoordenaar. Criminelen die door het juridisch systeem zijn geglipt, worden door deze Dr. Q hardhandig koud gemaakt. De heetgebakerde agent Bong (Lim Won-hee) doet zijn uiterste best om deze slager achter tralies te krijgen. Zowel Dr. Q als de jonge Bong lijken af en toe de wet in eigen hand te nemen.

‘This Is Law’ doet een klein beetje denken aan het Hong Kongse ‘Infernal Affairs’. Een heel klein beetje dan. In beide gevallen komt een rat in de organisatie van het politiekorps aan het licht. Hier houdt de vergelijking dan ook al snel op, omdat de Hong Kongse actie thriller op alle vlakken veel en veel hoger weet te scoren. In deze Zuid-Koreaanse versie gaan meer dingen fout dan goed.

De eerste kolossale fout die regisseur en schrijver Min Byeong-jin maakt, zijn de slechte komedie elementjes in deze verder met actie volgepropte thriller. Hoofdrolspeler Bong kan met moeite serieus genomen worden en lijkt absoluut verkeerd gecast te zijn. Verder ziet de actie en het algemene spel er erg onnatuurlijk en nep uit. De rolprent is soms ook lastig te volgen. Iets meer sturing en consistentie in het verhaal zal de film zeer ten goede komen.

Eerlijk gezegd heeft ‘This Is Law’ zeker potentie om een sterke Koreaanse actie thriller te zijn. In werkelijkheid scoort de film zwak op bijna alle punten. Van het acteerwerk tot aan de special effects en van de casting tot aan de regie; het is het allemaal net niet. Dat is zelfs nog een understatement. Regisseur Min scoort terecht ondermaats voor deze middelmatige Koreaanse rolprent.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten