vrijdag 8 augustus 2014

Summer Times / Xia tian xie zou qu (2009)

Land: Taiwan
Regie: Huang Chao-Liang
Cast: Bryant Chang, Shara Lin, Calvin Li, Lin Mei-Hsiu, Kang Ting e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/08/summer-times-xia-tian-xie-zou-qu-2009.html


Op het Taiwanese eiland Kinmen woont Kuan (Bryant Chang) bij zijn beste vriend Sandworm (Calvin Li) en diens moeder (Lin Mei-Hsiu). Kuans eigen moeder is niet meer instaat om voor zichzelf te zorgen en de verantwoordelijkheid ligt bij haar jonge zoon. Wanneer de piano spelende Ching (Shara Lin) vanuit Taipei op het eiland verblijft, beleven Ching en Kuan een onvergetelijke zomer. Aan de zomer komt een eind, maar de band tussen het verliefde stelletje is sterk.

In ‘Summer Times’ ontkom je niet aan de stereotype karakters die veelvuldig te vinden zijn in Aziatische romantische komedies. Kuan is een rustig, serieuze en hardwerkende ideale schoonzoon, terwijl zijn beste vriend een onnozele luilak is. Kuan wordt verliefd op een talentvol meisje uit de grote stad die een periode buiten de hoofdstad doorbrengt. Ze logeert bij haar tante, maar haar ouders hebben strenge regels opgesteld. In dit aspect weet de film zich absoluut niet te onderscheiden.

De rolprent komt langzaam opgang en weet ook niet echt te verbeteren. Pas in het laatste deel slaat de film een opvallende weg in. Wat wel van een constant hoog niveau is, is de fraaie muziek. Vaak wordt het spel gecombineerd met mooie pianomuziek. Ook de soundtrack luistert lekker weg. De zoetsappige songteksten klinken toch wat beter in het Chinees. Fans van de Chinese pop komen in deze film zeker aan hun trekken.

‘Summer Times’ lijkt lange tijd af te stevenen op een middelmatige, cliché gevulde romkom. Het plot is ok, maar niet meer dan dat. De laatste 20 minuten zijn aardig en vooral de muziek doet de rolprent goed. Lichtpuntje: multi-talent Lin maakt een verdienstelijk debuut en de charmante Chang speelt niet slecht. Een kleine voldoende volstaat voor de eveneens debuterende regisseur Huang.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten