vrijdag 25 juli 2014

In Love We Trust / Zuo you (2007)

Land: China
Regie: Wang Xiaoshuai
Cast: Liu Weiwei, Zhang Jia-yi, Chen Taisheng, Yu Nan, Zhang Chuqian e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/07/in-love-we-trust-zuo-you-2007.html

De kleine Hehe (Zhang Chuqian) leidt aan een ernstige ziekte en moet een beenmerg transplantatie ondergaan. Het is echter moeilijk om een geschikte donor te vinden. Haar ouders zijn gescheiden en zijn beiden hertrouwt. Hehe’s moeder Mei Zhu (Liu Weiwei) is wanhopig en bedenkt een plan om toch de juiste donor te vinden. Ze probeert haar ex-man Xiao Lu (Zhang Jia-yi) over te halen om samen alsnog een baby te verwekken. Dit controversiële idee valt niet bij iedereen in goede aarde.

De film behandelt een haast onmenselijk dilemma. De rolprent belicht de voor- en nadelen voor de families bij de eventuele geboorte van een nieuwe telg. Vooral Mei Zhu’s huidige man Lao Xie (Chen Taisheng) weet de sympathie voor zich de winnen. Maar ook de vrouw van Xiao Lu, Dong Fan (Yu Nan), is volledig te begrijpen wanneer ze haar ongenoegen uit. Er bestaat een goede balans tussen de personages in de film.

Het verhaal wordt aan de man gebracht in een rustig tempo, maar niet te langzaam. De film blijft boeiend, mede door het unieke karakter van het drama element. Ook de acteurs dragen bij aan een overtuigende vertelling. Verder ziet de film er prima uit.

‘In Love We Trust’ is een goede film met een interessant verhaal, helemaal voor de Chinese markt, waar kindergeboorte een groot issue is. Om tot de top te behoren zou de rolprent iets korter of een tikkeltje gevarieerder moeten zijn. Desalniettemin kan je er op vertrouwen dat de geïnvesteerde twee uur niet weggegooid zijn.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten