vrijdag 3 januari 2014

Duet / Dyuet (2012)

Land: Zuid-Korea
Regie: Lee Sang-bin
Cast: Ko Ah-sung, James Page, e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/01/duet-dyuet-2012.html
Nancy (Ko Ah-sung), een muziek- en fotografiestudente uit Seoul, vliegt naar het Verenigd Koninkrijk om inspiratie op te doen en mogelijk een oude liefde te vergeten. Ze trekt op met Jude (James Page), een jongen die ze online via een reissite heeft ontmoet. Ze maken samen een reis door Engeland en stukje bij beetje leren ze elkaar steeds beter kennen. Een onvergetelijke twee weken is het resultaat.

In ‘Duet’ maakt de getalenteerde Koreaanse actrice Ko haar debuut op het witte doek als hoofdrolspeelster. Ze maakte echter eerder al indruk als lichamelijk beperkte wees in het fraaie ‘A Brand New Life’. Ook hier speelt ze haar rol weer met verve. Doordat ze nu niet in haar moedertaal speelt, levert ze qua prestatie een tikkeltje in. Desalniettemin blijft Ko een absolute ruwe diamant.

Net als haar karakter in de film houdt Ko van fotografie en muziek. Hierin schuilt het multitalent van de Koreaanse schone. Want naast het acteren zingt zij, met succes, ook de soundtrack van de film. Een viertal van haar liederen spelen een belangrijke rol in het verhaal.

Helaas schort er toch het een en ander aan Lee Sang-bins ‘Duet’. Zo is de montage wat slordig en zijn de acterende bijrollen behoorlijk slecht te noemen. Ook zit de film vol met oneliners die, door het voor Ko lastige Engels, niet altijd goed overkomen. Dit is overigens vooral te wijten aan de schrijver van het script.

Toch is deze semi-roadmovie van Koreaanse makelij absoluut geen verkeerd kijkvoer. Er komen een aantal mooie plaatjes van het Britse landschap voorbij en het verhaal, zij het wat voorspelbaar, is aardig. Maar de grootste troef van de film is toch Ko Ah-sung. Onthoud die naam: Ko Ah-sung.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten