vrijdag 27 december 2013

Like Someone in Love (2012)

Land: Japan
Regie: Abbas Kiarostami
Cast: Rin Takanashi, Tadashi Okuno, Ryô Kase, e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2013/12/like-someone-in-love-2012.html
Akiko (Rin Takanashi), een Japanse studente die in haar vrije tijd stiekem door het leven gaat als een escort dame, wordt ingehuurd door de weduwnaar Takashi Watanabe (Tadashi Okuno). Haar jaloerse en achterdochtige verloofde Noriaki (Ryô Kase) weet ook van niets, maar voelt wel dat er iets niet pluis is. Met een tentamen de volgende dag en een onverwacht bezoek van haar oma, zit Akiko niet te wachten op deze klus. Haar baas forceert haar echter te gaan. Eenmaal aangekomen bij haar klant, ontstaat er een aparte band tussen beide.

De gebeurtenissen in ‘Like Someone in Love’ bestrijken minder dan een etmaal. De vaak lange, mooi geschoten scènes voelen soms dan ook realtime aan. Het straalt iets rustigs en poëtisch uit en geeft de ruimte om, zelfs zonder dialoog, een betere kijk op het personage te krijgen. De geroemde Iraanse regisseur Abbas Kiarostami houdt dit de gehele film lang vol. Het tempo van de rolprent wordt daarmee ook al direct aan het begin vastgesteld.

De vijfentwintigjarige hoofdrolspeelster Takanashi, levert met haar fascinerende gezichtsuitdrukkingen een uitstekende prestatie. Maar ook haar tegenspeler op leeftijd weet een overtuigende rol neer te zetten. De dialogen zijn goed geschreven, maar beide weten ook hoe je non-verbaal een verhaal kan vertellen.

Hoewel de uitstekend acterende acteurs op fraaie wijze in beeld gebracht worden en het tempo van de film prettig laag is, mist dit Japanse drama een bevredigend einde. Desalniettemin maken de visuals, de uitstekende regie, de interessante karakters en dito acteerwerk ‘Like Someone in Love’ een prima titel.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten