vrijdag 30 augustus 2013

Love Letter (1995)

Land: Japan
Regie: Iwai Shunji
Cast: Miho Nakayama, Miki Sakai, Etsushi Toyokawa, e.a.



Twee jaar na het fatale ongeluk van Itsuki Fujii, is zijn verloofde Hiroko Watanabe (Miho Nakayama) nog altijd niet helemaal over haar verlies heen. Bij toeval vindt ze het adres waar haar overleden partner als kind woonde. Hoewel Hiroko te horen heeft gekregen dat het adres niet meer bestaat omdat er een snelweg over aangelegd is, besluit ze om er toch een brief naar te sturen. Met het idee om een brief naar de Hemel te sturen, doet ze hem op de post. In Otaru, het plaatsje waar hij woonde, komt de brief aan bij een vrouw met dezelfde naam als Hiroko’s overleden vriend: Itsuki Fujii (nogmaals Miho Nakayama). Tegen alle verwachtingen in ontvangt Hiroko een antwoord. Als blijkt dat de vrouwelijke Itsuki bij de mannelijke Itsuki in de klas heeft gezeten, worden er vele herinneringen uitgewisseld. Een speciale band ontstaat tussen de twee vrouwen.

Net als in onder andere The Classic is in dit Japanse drama sprake van een vrouwelijke dubbelrol. De talentvolle actrice Nakayama speelt allebei de corresponderende hoofdrolspeelsters. Beide karakters hebben een totaal andere persoonlijkheid waardoor een goed onderscheid zichtbaar is. De twee rollen worden met verve door haar ingevuld.

Love Letter kijkt heerlijk weg. De manier waarop de kijker een inkijk in de levens van Hiroko en de twee Itsuki’s krijgt is leuk gedaan en schitterend uitgevoerd. De ontwikkeling van het verhaal en de daarbij behorende verschuiving van het zwaartepunt verloopt uiterst soepel. Dit maakt van Love Letter een film waar uren naar gekeken kan worden.

Door het uiterst fijne karakter van de film en de prima prestaties van de zowel ‘oude’ als jonge cast, weet regisseur Iwai Shunji een puike film neer te zetten. Het verhaal en de uitwerking daarvan zitten prima in elkaar. Love Letter is zo fraai dat je eigenlijk niet wilt dat het afloopt.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten