vrijdag 9 augustus 2013

Table No. 21 (2013)

Land: India
Regie: Aditya Datt
Cast: Paresh Rawal, Rajeev Khandelwal, Tena Desae, e.a.



 

Vivaan (Rajeev Khandelwal) en zijn vrouw Siya (Tena Desae) hebben een reis naar Fiji gewonnen. Aldaar ontmoeten zij Mr. Khan (Paresh Rawal). Deze Mr. Khan nodigt beide uit om aan een spelshow deel te nemen. Het enige dat zij hoeven te doen is acht vragen naar waarheid beantwoorden en een bijbehorende taak uitvoeren. Eenmaal begonnen aan het spel, mag er niet meer gestopt worden. Voor de winnaars ligt een astronomisch geldbedrag klaar. De vragen worden steeds persoonlijker en de sfeer wordt steeds grimmiger. Zowel Vivaan als Siya worden tot het uiterste gedreven.

Table No. 21 lijkt in eerste oogopslag op een typische dertien-in-een-dozijn-thriller. De redelijk basale synopsis helpt hier zeker aan bij. In zeker zin klopt dit vooroordeel. Het overgrote deel van de tijd is precies te voorspellen wat er zal gebeuren. Desalniettemin entertaint de rolprent wel.

Gelukkig maakt in deze zin de film een honderdtachtig graden draai de goede richting in. Het duurt even, maar de laatste twintig minuten zijn echt ijzersterk. Het einde, dat meeslepend en verdrongen van een eerlijke boodschap is, zet de gehele film toch in een ietwat ander daglicht. Het verlost Table No. 21 direct van haar eerdere vooroordelen.

Door de intense afloop van de film blijft toch een algeheel positief gevoel hangen. Knap, want dat lijkt er in het begin niet in te zitten. De film is echter verre van perfect en is zelfs soms wat slordig te noemen. Door het relatief lage budget mogen de kleine foutjes best door de vingers gezien worden. Regisseur Aditya Datt mag met enige tevredenheid terugkijken op deze verrassende titel.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten