vrijdag 6 september 2013

Daisy / Deiji (2006)

Land: Zuid-Korea / Hong Kong
Regie: Lau Wai-keung
Cast: Gianna Jun, Lee Sung-jae, Jung Woo-sung, e.a.



Hye Young (Gianna Jun) werkt in haar opa’s antiekwinkel in Amsterdam. In het weekend verdient zij wat bij door het schilderen van portretten op straat. Tijdens het schilderen ontmoet ze Interpol agent Jeong Woo (Lee Sung-jae), die zijn beroep voor haar verborgen houdt. Tegelijkertijd is er nog een kaper op de kust, namelijk de huurmoordenaar Park Yi (Jung Woo-sung), die uiteraard helemaal niets over zijn ware beroep loslaat. Door omstandigheden ontstaat er een soort driehoeksverhouding met Hye Young als middelpunt.

Het bijzondere aan deze Koreaans / Hong Kongse coproductie, is dat deze bijna geheel opgenomen is in Nederland. De platte landschappen en de Noord-Hollandse stedenbouw zijn onmiskenbaar te herkennen als dat van ons kikkerlandje. Zo zie je maar weer dat een mooie Aziatische rolprent niet altijd zo exotisch hoeft te zijn.

Met Lau Wai-kung, regisseur van o.a. Infernal Affairs, en Gianna Jun (Il Mare, My Sassy Girl etc.) weet je van te voren dat je goed zit. Beide maken hun reputatie waar. Speciale aandacht gaat uit naar Jun, die het de tweede helft van de film zonder dialoog moet doen, maar nog steeds overtuigt. Ook de stoere Lee en Jung (A Moment To Remember) weten hun karakter realistisch neer te zetten.

Daisy is een prima keuze om de eerste stappen in de Aziatische cinema te zetten. De omgevingen zijn heel herkenbaar, waardoor je niet meteen in het diepe wordt gegooid. Ook voor de ervaren connaisseur is Daisy een aanrader. De film is namelijk gewoon leuk en boeiend om naar te kijken. Een titel voor iedereen dus!


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten