vrijdag 31 mei 2013

The Man From Nowhere / Ajeossi (2010)

Land: Zuid-Korea
Regie: Lee Jeong-beom
Cast: Won Bin, Kim Sae-ron, Kim Tae-hoon, e.a.



De mysterieuze en teruggetrokken pandjesbaas Cha Tae-sik (Won Bin) heeft weinig contact met de buitenwereld. Jeong So-mi (Kim Sae-ron), een klein meisje dat zo nu en dan langs komt, is zijn enige link met alles wat zich buiten afspeelt. Tae-sik komt ongewild in aanraking met een drugsbende. Als zij So-mi kidnappen, zet Tae-sik alles op alles om haar te redden.

Een man die achter de kidnappers van een klein meisje aangaat en de plannen van een drugsbende verstoort, is niet echt een speciaal verhaal. Bij vlagen is het soms ook wat ingewikkeld. Dit maakt ook helemaal niet uit. Het gaat, zoals in de meeste actie films, voornamelijk om de actie. En met de actie zit het in The Man From Nowhere wel snor. 

De film zit vol met fraai gechoreografeerde vechtscènes en ook de kogels vliegen je om de oren. Tel daar de brute moorden en het nodige bloed bij op en de actiejunkies komen al behoorlijk aan hun trekken. De locaties zijn vaak donker en passen precies bij de sfeer van de rolprent.

Hoewel Kim niet zo vaak in beeld komt als in A Brand New Life, heeft ze voor haar rol toch de award voor beste actrice op het 8th Korean Film Awards gewonnen. Ook de super coole Won Bin, die menig vrouwenhart op hol doet slaan, won op dat zelfde gala terecht de prijs voor beste acteur.

Goede acteurs, toffe personages en een hele partij actie. De film heeft alles wat een goede actiefilm moet hebben. Alles ziet er mooi en sfeervol uit en kijkt lekker weg. Ook voor actiefilms kun je terecht in Korea: The Man From Nowhere is hier een goed voorbeeld van.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten