vrijdag 10 mei 2013

April Snow / Oechul (2005)

Land: Zuid Korea
Regie: Hur Jin-ho
Cast: Bae Yong-jun, Son Ye-jin, Lim Sang-hyo e.a.


Als In-su (Bae Yong-jun) te horen krijgt dat z’n vrouw (Lim Sang-hyo) betrokken is bij een auto ongeluk, snelt hij naar het ziekenhuis. Daar ontmoet hij Seo-young (Son Ye-jin), wiens man door het zelfde ongeluk ook in het hospitaal beland is. Terwijl beide partners in coma liggen, komen In-su en Seo-young erachter dat hun wederhelften een affaire hebben. Onder het mom van gedeelde smart is halve smart spenderen de twee veel tijd met elkaar. Het onvermijdelijke gebeurt: ze worden verliefd. Beide staan nu voor de moeilijke keuze met wie ze verder willen gaan.

April Snow is een film waarvan je denkt dat het jezelf nooit en te nimmer zal overkomen, maar toch realistisch genoeg is om serieus te nemen. Het verhaal wordt op een rustige wijze verteld aan de kijker. Misschien iets te rustig. Iets meer vaart zou deze prima rolprent nog meer ten goede komen.

De beeldschone Son, die een jaar eerder in A Moment To Remember schitterde, maakt in deze film opnieuw indruk. De chemie tussen Son en haar tegenspeler Bae, die zelf ook overtuigt, spat zo nu en dan van het scherm af. Bae, die voornamelijk in series acteert, laat zien ook op het grote doek goed uit te voeten te kunnen.

Regisseur Hur Jin-ho, bekend van onder andere Christmas in August, heeft bijna alle ingrediënten om van April Snow een ware topper te maken: schitterende muziek, goede chemie tussen de acteurs en een uitstekend verhaal. Toch weet de film de status van absolute topper net niet te verkrijgen. Een iets vlotter tempo had wonderen gedaan. Desondanks is April Snow een meer dan prima film en past deze goed in het mooie lijstje van uitstekende Koreaanse drama’s.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten