vrijdag 29 maart 2013

As One (2012)

Land: Zuid-Korea
Regie: Moon Hyung-sung
Cast: Ha Ji-won, Bea Doona, Choi Yoon-young, e.a.

Noord- en Zuid-Korea zijn al decennia elkanders grootste vijand. Toch werd er begin jaren negentig enige vorm van eenheid aan de wereld getoond. Toen deden namelijk de twee Korea’s als één natie mee aan het WTTC ’91, het wk-tafeltennis. In deze film, die gebaseerd is op waargebeurde feiten, wordt voornamelijk het damesteam gevolgd.

Het is in Nederland altijd moeilijk te beseffen dat de beide Koreanen niet gezamenlijk in vrede kunnen en zelfs niet mogen leven. In As One wordt dit thema verpakt in een waargebeurd sportdrama. 

Zonder de werkelijke feiten te kennen is de film toch erg voorspelbaar. Het plot verloopt precies zoals je zou verwachten. Dit is jammer, maar onvermijdelijk. Dit betekent niet dat het kijkplezier meteen ver te zoeken is. De ontwikkeling die de hoofdpersonages meemaken is nog steeds op onroerende wijze in beeld gebracht. 

Er bestaan niet heel veel tafeltennis films, maar de pingpong scènes lijken realistischer dan o.a. Forrest Gump en het Japanse Pingu-Pongu. Het beladen thema en de semi-realistische tafeltennis scènes zijn echter niet genoeg om As One de middenmoot te doen ontstijgen.





Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten