vrijdag 5 april 2013

The Pool (2007)

Land: India / USA
Regie: Chris Smith
Cast: Venkatesh Chavan, Jhangir Badshah, Ayesha Mohan, Nana Patekar, e.a.

Als de arme 18-jarige Indiase Venkatesh (Venkatesh Chavan) niet aan het werk is in het hotel hangt hij op straat met z'n 11-jarige beste vriend Jhangir (Jhangir Badshah). Zittend op zijn favorieten plek: een boom met uitkijk op een tuin met een zwembad, droomt hij ervan om daar ooit een duik in te nemen. Om dichter bij het bad te komen overtuigt hij de eigenaar van de villa (Nana Patekar), waar het bad bij hoort, om hem als hulp in de tuin aan te nemen. Zijn doel komt nu steeds dichterbij.

Regisseur Chris Smith weet van The Pool een fascinerende en realistische film te maken. Het acteerwerk is prima, helemaal als je je realiseert dat alle acteurs, op de ervaren en populaire Patekar na, hier hun debuut op het witte doek maken. Het verhaal is uniek en simpel, maar toch constant boeiend.

Ondanks de weinig visueel spectaculaire shots, geeft de film toch een mooi beeld van het normale leven van een arme Indiase jongen. Ook het contrast tussen arm en rijk wordt goed gevat. Interessant is dan ook de relatie die zich ontwikkelt tussen de welvarende villa eigenaar en de arme Venkatesh.

The Pool is een fraaie film die geen moment verveelt. Venkatesh weet de sympathie snel voor zich te winnen waardoor je blijft kijken, hopende dat hij zijn droom weet te verwezenlijken.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten