vrijdag 22 maart 2013

Happy Together / Chun gwon cha sit (1997)

Land: Hong Kong
Regie: Wong Kar-wai
Cast: Tony Leung, Leslie Cheung, Chang Chen, e.a.


De homoseksuele Lai Yiu-fai (Tony Leung) en Ho Po-wing (Leslie Cheung) hebben een aan-en-uit relatie en proberen deze nieuw leven in te blazen door vanuit Hong Kong naar Argentinië te verhuizen. Aldaar lukt het hen niet een stabiele relatie te onderhouden. Beide  krijgen flink te lijden onder deze situatie. Toch lijkt het erop alsof ze niet met maar ook niet zonder elkaar kunnen leven.

Als we puur naar de visuele stijl van de film kijken dan is het meteen duidelijk dat we te maken hebben met een titel van de Hong Kongse regisseur Wong Kar-wai. De aparte gloed over de film zien we vaker bij hem terug. Toch blijft Wong spelen met zijn stijl. Zo begint de rolprent in het zwart-wit en het duurt even voordat de grijstinten plaatsmaken voor het kleurpalet. 

Het verhaal an sich is niet heel meeslepend te noemen, maar toch weet het de treurigheid goed te vatten waardoor het interessant blijft om naar te kijken. De acteurs spelen hier ook een belangrijke rol in. Wijlen Leslie Cheung en Tony Leung, grootheden in de Chinese entertainment industrie, leveren ook hier een puike prestatie. De acteerprestaties worden door Wongs vaste cinematograaf, Christopher Doyle, schitterend in beeld gebracht.

Happy Together is een treurig en sombere titel. Als je zin hebt in een feel good movie, dan ben je hier aan het verkeerde adres. De schoonheid van de film zit hem in de uitvoering en stijl. Hou je van visueel gezien mooie films, dan is dit een interessante optie.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten