vrijdag 5 november 2021

The Exclusive: Beat the Devil’s Tattoo / Teukjong: Ryangchensalingi (2015)

Land: Zuid-Korea
Regie: Roh Deok
Cast: Jo Jung-suk, Lee Ha-na, Bae Seong-woo, Lee Mi-sook, Kim Eui-sung e.a.

Wanneer een seriemoordenaar de straten van Seoel teistert, krijgt de worstelende journalist Heo Moo-hyeok (Jo Jung-suk) een tip rondom de identiteit van de dader. In de overtuiging dat hij deze geruchtmakende zaak heeft opgelost, begint hij aan zijn enorme scoop. Zijn verhaal gaat viraal en het lijkt hem weer volledig voor de wind te gaan. Als blijkt dat de waarheid wellicht toch anders ligt, begint Moo-hyeok cruciale feiten te verbergen.

In een tijd waarin nieuws als virale verhalen de wereld over gaan, is het Koreaanse ‘The Exclusive: Beat the Devils’ Tattoo’ een uitermate relevante film. De film neemt de rol van de commerciële nieuwsstations op de hak in een uiterst vermakelijke en energieke comedy/drama/thriller mix.

Hoewel de film de virale nieuwverhalen op een satirische wijze portretteert, slaat de film nooit door en weet het constant zowel boeiend als vermakelijk te blijven. De vraag hoe Jo Jung-suk’s personage zich weet te redden uit de benarde situatie waarin hij zich heeft gemaneuvreerd blijft lang spannend, mede ook door het prima acteerwerk van de hoofdpersoon.

Niet alleen Jo Jung-suk imponeert, ook de bijrollen zorgen voor een flinke scheut humor en aandikking, vooral Lee Mi-sook als pittige vrouwelijke mediamagnaat is uitstekend gecast. ‘The Exclusive: Beat the Devil’s Tattoo’ is zeker niet de enige Koreaanse film die maatschappijkritiek verwerkt in een humoristische moordthriller, maar regisseuse Roh Deok slaagt met vlag en wimpel om de film toch een eigen identiteit te geven.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten