vrijdag 26 november 2021

The Fable / Za faburu (2019)

Land: Japan
Regie: Eguchi Kan
Cast: Okada Junichi, Sato Koichi, Fukushi Sota, Mukai Osamu, Kimura Fumino, Yamamoto Mizukia e.a.

Van kinds af aan is Sato Akira opgeleid om de meest brute en efficiënte huurmoordenaar van Japan te worden. Zijn werk heeft hem in de huurmoordenaarskringen zelfs de bijnaam The Fable opgeleverd. Zijn groeiende reputatie zorgt ervoor dat hij van zijn baas een jaar lang als gewone burger moet doorbrengen en dus niemand van het leven mag beroven. De transformatie van de stoïcijnse gangster loopt alles behalve bepaald natuurlijk.

Het Japanse ‘The Fable’ is gebaseerd op de gelijknamige en prijswinnende 22-delige mangareeks van Minami Katsuhisa. De filmversie, van regisseur Eguchi Kan, is een keiharde actiefilm dat zich gelukkig niet te serieus neemt. Naast de tientallen bruut uitgeschakelde slachtoffers valt er ook nog genoeg te lachen.

Twee dingen steken er bij ‘The Fable’ met kop en schouders bovenuit: de fantastisch gecaste Okada Junichi als de titulaire Fable en de bijzonder fraai in beeld gebrachte actiescènes. Naast het overtuigend neerzetten van een huurmoordenaar, weet de Okada met zijn mimiek snel te schakelen van bloedserieus naar over de top hilarisch. Ook de actiechoreografie is indrukwekkend en door de de special effects en het hoge tempo zijn zelfs de meest gewelddadige scenes een lust voor het oog.

‘The Fable’ is een verrassende actiefilm die vol zit met typische Japanse humor. De film weet echter een prima balans te vinden tussen komedie en actie zodat zowel yakuzafans als liefhebbers van Japanse humor aan hun trekken komen.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten