vrijdag 30 juni 2017

The Town Where Only I Am Missing / Boku dake ga inai machi (2016)

Land: Japan
Regie: Hirakawa Yuichiro
Cast: Fujiwara Tatsuya, Nakagawa Tsubasa, Suzuki Rio, Arimura Kasumi, Oikawa Mitsuhiro e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/06/the-town-where-only-i-am-missing-boku.html

Elke keer wanneer er een ongeluk staat te gebeuren en de 28-jarige Satoru (Fujiwara Tatsuya) is in de buurt, keert de tijd terug en wordt de situatie herhaald totdat Satoru de onregelmatigheid heeft gespot en het malheur kan voorkomen. Wanneer hij met z’n moeder boodschappen heeft gedaan slaat zijn gave weer toe. Satoru is bewust van de situatie en vraagt z’n moeder goed om zich heen te kijken. De herhalingen stoppen, wat betekent dat het ongeluk voorkomen is. Niet veel later wordt zijn moeder in haar appartement bruut vermoord. Satoru raakt in paniek en slaat op de vlucht. Een fractie voordat hij door een politieman gepakt wordt, begint de tijd zich weer terug te keren. Wanneer hij weer bij zinnen is, is hij echter zo ver terug in de tijd dat hij een weer een tien jarig jongetje (Nakagawa Tsubasa) is. De moord van z’n moeder blijkt in verband te staan met de seriemoorden die zich achttien jaar geleden afspeelden. De enige kans om z’n moeder te redden, is het oplossen van de tot nu toe onoplosbaar geachte moordzaak uit het verleden.

Het op een manga gebaseerde Japanse ‘The Town Where Only I Am Missing’ doet wat het moet doen om de kijker direct in de magische wereld te trekken. Na slechts twee minuten wordt Satoru’s speciale gave geïntroduceerd en de combinatie van de herhaling met de meeslepend muziek zorgt ervoor dat aandacht direct gegrepen wordt en de toon is gezet.

Naast de mysterieuze tijdsvervormingen zijn ook de langere flashbacks naar Satoru’s jeugdige jaren uitstekend gelukte segmenten. Het verhaal waarin de kleine scholier decennia oude moordzaken probeert op te lossen en daarmee zowel zijn vriendinnetje alsmede z’n moeder probeert te redden komen goed uit de verf. Vooral de jonge Nakagawa, en tevens zijn eveneens piepjonge tegenspeelster Suzuki weten te imponeren.

De film kent een sterk begin en een verrassend eind, daar tussen in fluctueert het niveau iets te veel. De flashbacks zijn interessant, maar het quasi liefdesverhaal in het heden komt niet helemaal goed uit de verf. Toch is de film meer dan de moeite waard, al had de rolprent had wel een tikkeltje korter gemogen.


Waardering: 3.5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten