vrijdag 26 mei 2017

One Day / Fanday Fan Kun Khae Wan Diaw (2016)

Land: Thailand
Regie: Banjong Pisanthanakun
Cast: Chantavit Dhanasevi, Nittha Jirayungurn

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/05/one-day-fanday-fan-kun-khae-wan-diaw.html

Op de IT-afdeling van een groot bedrijf werkt de haast onzichtbare Denchai (Chantavit Dhanasevi). Niemand lijkt in hem geïnteresseerd en veel van z’n collega’s weten niet eens zijn naam. Daar komt verandering in wanneer Nui (Nittha Jirayungurn) de hulp van de computer expert nodig heeft. Denchai valt als een blok voor de knappe Nui, maar zij heeft al een relatie met hun getrouwde baas. Tijdens een personeelsuitje naar een Japans skiresort, komt Nui erachter dat haar baas Top zijn vrouw niet kan verlaten voor haar. Een ongeluk op de skipiste zorgt ervoor dat ze een zeldzame vorm van amnesie heeft, waardoor haar korte termijn geheugen verloren is gegaan. De volgende dag is ze weer de oude, maar zal ze niets herinneren van de dag ervoor. Denchai ziet zijn kans schoon en doet zich voor als haar vriend. Na een stroef begin hebben de twee de tijd van hun leven, maar het einde van de dag nadert snel...

Het Thaise ‘One Day’ is een romantische komedie die de nadruk legt op de ‘nice guys’ van deze wereld. Je kent ze wel, de altijd aardige en sympathieke jongens die als puntje bij paaltje komen toch altijd achter het net vissen bij de dames waar zij hoteldebotel van zijn. Dit keer trekt de verlegen Denchai de stoute schoenen aan, wat resulteert in een ietwat ongeloofwaardig, maar makkelijk wegkijkend drama. Mede door de sympathieke Dhanasevi, die een prima rol als de verlegen Denchai vertolkt.

Het is altijd gevaarlijk om een film rondom geheugenverlies te centreren en tegelijkertijd niet te kolderiek over te komen. Met deze strijd zit de overigens prima uitziende rolprent ook enigszins in de maag. De meer dan twee uur die voor de film gereserveerd staan, is daarom wat aan de lange kant.

Met een prima boodschap in het achterhoofd weet ‘One Day’ bij vlagen te ontroeren. Ook het cliché einde, waar de film duidelijk en bewust naar hint, wordt toch enigszins verrassend vermeden. Hulde hiervoor, al blijven er nog steeds de nodige vragen over na de bitterzoete climax. Genoeg dus om de film na het einde nog voor enige tijd in de gedachten rond te laten spoken.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten