vrijdag 5 mei 2017

Cook Up a Storm / Jue zhan shi shen (2017)

Land: Hongkong / China
Regie: Raymond Yip Wai-man
Cast: Nicholas Tse, Jung Yong-hwa, Tiffany Tang, Michelle Bai, Anthony Wong, Ge You e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/05/cook-up-storm-jue-zhan-shi-shen-2017.html

In de Hongkongse wijk Spring Avenue staat Sky (Nicholas Tse) bekend als de meest getalenteerde chef van de buurt. Desondanks runt Sky een simpel no-nonsens restaurant waar de klanten maar al te graag voor in de rij willen staan. Zijn imago als beste chef brokkelt langzaam af wanneer een in Frankrijk opgeleide Koreaanse Michelin ster kok genaamd Paul Ahn (Jung Yong-hwa) aan de overkant van de straat de deuren van een nieuw en uiterst chique restaurant opent. Beide nemen deel aan een kookprogramma om voor eens en voor altijd uit te maken wie de betere chef is.

Dat eten een belangrijke rol speelt in Hongkong (en de rest van Azië wat dat betreft) is een understatement. Het is dan ook niet verrassend dat het hoogtepunt van de film de manier is waarop sommige smakelijk uitziende gerechten op vakkundige wijze bereid worden. De spectaculaire manier van filmen zorgt ervoor dat de buik al snel gaat grommen en het water flink in de mond staat.

Helaas valt er verder weinig te watertanden in dit zwaar ondermaatse Chinese kookdrama. Het zijn vooral de personages die erg eenzijdig aanvoelen en de chemie tussen de hoofdpersonen is ook ver te zoeken. Het helpt ook niet als de Koreaanse Jung, die niet eens een onaardig debuut maakt maar eigenlijk zanger van beroep is, op een matige, maar vooral merkbare en irritante manier nagesynchroniseerd wordt.

Het Chinese ‘Cook Up a Storm’ kent een weinig verrassend plot en weet nimmer de matigheid te overstijgen. Alleen de prima in beeld gebrachte Aziatische lekkernijen doen nog iets goed. Het subplot waarin Sky de nodige daddy issues te lijf gaat voelt meeslepend noch ontroerend genoeg om iets toe te voegen aan deze toch al ondermaatse film.


Waardering: 2 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten